RECENZE - Daniela Krolupperová: Sněhová víla

Zimní pohádka o víle, zlém kouzlu a o naději

Záplava sněhových vloček, bílá stavení, čistá bílá krajina, klid. To všechno by mělo patřit k pořádné zimě. Je pravda, že v posledních letech si této krásy moc neužíváme. Možná za to může nedostatek sněhových vil, které mají na starosti správnou zimu udržovat, nebo mají prostě jen starosti. Stejně jako hlavní hrdinka zimní pohádky Sněhová víla. Proto máte-li chuť na pěknou vánoční pohádku, zachumlejte se do peřin a nechte se okouzlit zimní atmosférou vyprávění, kde na vás čeká sněhová víla, zlý čert, zakletí, ale také naděje.

Daniela Krolupperová: Sněhová víla
Příběh

Věděli jste, že i zima má své kontrolory? S jejím příchodem přilétá na svět sněhová víla Apolenka, aby dohlížela na sněžení, lesk rampouchů, barvu sněhu, zmrzlé jezírko... Jenže jeden zlý čert toto roční období nemá vůbec rád, proto sešle na Apolenku zákeřné kouzlo, které způsobí, že jí začne chlad vadit...

Celou recenzi si můžete přečíst pod odkazem Sněhová víla, zpracovala jsem ji pro portál Čteme české autory.


 

 




_____________________________________________________________________________

Anotace:

Autor: Daniela Krolupperová

Ilustrátor: Lucie Dvořáková

Název: Sněhová víla

Nakladatelství: Portál

Počet stran: 96

Rok vydání: 2018

Vazba: pevná

_____________________________________________________________________________

O AUTORCE:

Zdroj: Reflex

Daniela Krolupperová (*1969)

je překladatelka, novinářka a oceňovaná spisovatelka pro děti a mládež. Píše pro širokou čtenářskou základnu. Úspěšná série knih o Josífkovi - Sedmilhář Josífek (Albatros, 2008), Josífkův pekelný týden (2010), aj., či o Bubáčkovi – Bubáček (Albatros, 2011), Bubáček a klobouková víla (Albatros, 2020), aj., je určená pro čtenářské začátečníky.

Starší čtenáři ocení napínavé detektivní dobrodružství z minulosti, za něž získala Zlatou stuhu: Past na korunu (Albatros, 2018), Zločin na Starém Městě pražském (Albatros, 2014).

Píše také knížky s vánoční tematikou: Vánoční tramvaj (Albatros, 2019), Vánoční pohádka (Albatros, 2019), Sněhová víla (Portál, 2018).

   
V nakladatelství Portál vydala sérii vzdělávacích přírodovědných pohádek ze světa rostlin a živočichů: Zákeřné keře (2010), Rybí sliby (2011), Mizící hmyzíci (2013), Jde sem lesem (2016), Taje olivového háje (2018).

Žije a tvoří v Praze, má tři dcery. Velkou zálibu nalézá ve sportu.

_____________________________________________________________________________

O ILUSTRÁTORCE:

Zdroj: citarny.cz
Lucie Dvořáková (*1959)

jedna z našich nejlepších současných ilustrátorek pro děti, zabývá se animovaným filmem a výtvarným řešením televizních pořadů pro děti.

Ilustrovala například sérii knih Petra Stančíka o Jezevcovi Chrujdovi (Meander, 2014-2020), sérii knih Daniely Krolupperové o Bubáčkovi (Albatros, 2012-2020) či Staré řecké báje a pověsti (Pikola, 2019) Eduarda Petišky, za něž také získala ocenění Zlatá stuha. Své ilustrace propůjčuje také knihám Jiřího Žáčka, např. Kdo nevěří, ať tam běží (Mladá fronta, 2009). Za ilustrace ke knize Středověké pohádky získala roku 2013 cenu Namibook Island.




 

 



Žádné komentáře:

Okomentovat