RECENZE – Klára Mayerová: …a pak ho spolknul eskalátor

Být jiný neznamená být divný, ale výjimečný

Máte chuť na silný, lehce humorný a napínavý příběh mísící realitu s fantazií, který se zamýšlí nad důležitými tématy jinakosti, hendikepu a jedinečnosti? Vyzkoušejte … a pak ho spolknul eskalátor.


Krásná, chytrý, talentovaný nebo roztomilá – celkem sedm sourozenců a každý z nich v něčem vyniká, jen třináctiletý Damián si mezi nimi připadá jako outsider a trpí komplexy méněcennosti. I když má slušné známky, rodiče by si přáli víc. Ve škole se stává terčem šikany. Možná by bylo lepší, kdyby radši nebyl… A to se také stane. 




Více v recenzi ...a pak ho spolknul eskalátor, kterou jsem zpracovala pro projekt Čteme české autory.

A co Vy? Zaujala Vás tato kniha? Máte rádi příběhy o jinakosti? Pochlubte se. J

______________________________________________________________________________

O AUTORCE:

Klára Mayerová je mladá česká spisovatelka (povídky v knihách Tisíc jizev, Ruce vzhůru), ale i ilustrátorka (Nahoře bez a dole taky, Kde je doma Hajaja, Bratrstvo růže). V roce 2019 vydala v nakladatelství Alten-berg, specializujícím se také na knihy pro děti a mládež, útlou publikaci Kdy má králík bobky?, napůl komiks a napůl knížku pojednávající o nelehkém boji dospívající dívky proti šikaně. Za povšimnutí stojí také fantasy knížka …a pak ho spolknul eskalátor (Alten-berg, 2020) řešící téma jinakosti, odlišnosti, jedinečnosti a svobody.

       

Anotace:

Název: …a pak ho spolknul eskalátor

Autor: Klára Mayerová

Žánr: literatura pro děti a mládež

Počet stran: 267

Vazba: brožovaná

Nakladatelství: Alten-berg

Rok vydání: 2020

Žádné komentáře:

Okomentovat