RECENZE – Zuzana Pospíšilová: Pohádky pod polštář


Pohádky pro usínání i pro zasmání

Spisovatelka Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, ale také oblíbená autorka knížek pro děti. V nakladatelství Portál roku 2012 vyšly Pohádky pod polštář - pohádkový soubor krátkých různorodých pohádek vhodných pro chlapce i děvčata, který si okamžitě získal oblibu u čtenářů a jejich přízni se stále těší. Svědčí o tom dotisk i přední místa v prodejnosti. Víte, proč má kráva a čert rohy? Četli jste někdy o vousaté princezně či šišlavém králi? Tušíte, jak se na svět dostal slunečník a slunečnice? Že ne? Nechte se spolu s dětmi přenést do pohádkového světa, kde se to určitě dozvíte.








Celou recenzi si můžete přečíst pod odkazem Pohádky pod polštář. Zpracovala jsem ji pro portál Čteme české autory.

_____________________________________________________________________________

Anotace:

Autor: Zuzana Pospíšilová

Ilustrace: Katarína Ilkovičová

Název: Pohádky pod polštář

Žánr: pohádky

Vazba: pevná

Počet stran: 144

Rok vydání: 2012

Nakladatelství: Portál

_____________________________________________________________________________

O AUTORCE:

Zuzana Pospíšilová (*1975)

Zdroj: cbdb.cz

je dětská psycholožka a od roku 2005, kdy začala publikovat knižně jednou z nejaktivnějších a nejznámějších autorek knih pro děti. Hodně vydává v nakladatelství Grada. Její nejúspěšnějšími knihami jsou ty ze série Kouzelná třída a DeTeKTiVoVé.


                                       

                                           

O ILUSTRÁTORCE:


Katarína Ilkovičová (*1982)

Zdroj: kniznica.sk

slovenská ilustrátorka a grafička. Ilustrovala několik knih na Slovensku i v Čechách. V Čechách k nim patřily knihy Pohádky pod polštář (Portál, 2012) od Zuzany Pospíšilové či Jak si uděláme zeměkouli (Portál, 2012) od Mileny Lukešové. V Albatrosu ilustrace vtiskla titulům Ivy Procházkové Středa nám chutná (Albatros, 2013) či Ježkovy voči a jiné pohádky (Albatros, 2012) od Stanislavy Reschové.  Její kresby nalezneme také v publikaci Daniely Krolupperové Já se nechtěl stěhovat (Mladá fronta, 2010).

                                    

                                      

Žádné komentáře:

Okomentovat