RECENZE – Klára Mayerová: Kdy má králík bobky?

 Jak bojovat Králíkem proti šikaně aneb povinná literatura pro rodiče, děti i učitele

Možná patříte k těm, kteří ve škole, v partě nebo někde jinde zažili nějakou formu šikany. Možná patříte mezi ty šťastlivce, kterých se nedotkla. Knížka Kdy má králík bobky? od Kláry Mayerové patří k těm, které dám určitě své dceři přečtu nebo jí dám číst, aby dokázala šikanu poznat a uměla se jí bránit. Doporučila bych ji všem rodičům, dětem i učitelům!, protože šikaně je důležité předcházet, ne jí čelit. A paní Mayerová toto všechno fikaně zakomponovala do knížky, která kombinuje komiks a ilustrace s příběhem. Je čtivá, má autobiografické rysy a vypráví o pocitech oběti šikany, ale také o králících, kteří se s šikanou umí poprat!



Jedenáctiletá Katka je obyčejná holka. Je to nadaná kreslířka, zdatná sportovkyně, chytrá, i když trochu uzavřená a nesebevědomá dívka. Žije docela spokojeným životem. To se však změní po nástupu na novou školu. Jak by se taková holka mohla stát terčem šikany? 



Více v recenzi Kdy má králík bobky?, kterou jsem zpracovala pro portál Čteme české autory.

Zaujal Vás titul? Přečetli byste si ho? Pochlubte se se svými názory a postřehy. J

__________________________________________________________

Anotace:

Autor: Klára Mayerová

Nakladatelství: Altenberg

Rok vydání: 2019

Žánr: literatura pro děti a mládež

Počet stran: 144

Vazba: brožovaná

 __________________________________________________________

O AUTORCE:

Klára Mayerová je mladá česká spisovatelka (povídky v knihách Tisíc jizev, Ruce vzhůru), ale i ilustrátorka (Nahoře bez a dole taky, Kde je doma Hajaja, Bratrstvo růže). V roce 2019 vydala v nakladatelství Alten-berg, specializujícím se také na knihy pro děti a mládež, útlou publikaci Kdy má králík bobky?, napůl komiks a napůl knížku pojednávající o nelehkém boji dospívající dívky proti šikaně. Za povšimnutí stojí také fantasy knížka …a pak ho spolknul eskalátor (Alten-berg, 2020) řešící téma jinakosti, odlišnosti, jedinečnosti a svobody.

              

Žádné komentáře:

Okomentovat