RECENZE – Petr Horáček: Nejkrásnější místo na světě

Půvabná obrázková knížka o domově a přátelství pro malé i velké

U tvorby výtvarníka Petra Horáčka jsme zvyklí na nádherné ilustrace a poutavé hlubší příběhypro ty nejmenší čtenáře. Jeho nová knížka Nejkrásnější místo na světě z nakladatelství Portál ale snad svou krásou a pestrostí především výtvarně předčí všechny jeho dosavadní tituly. Přemýšleli jste někdy, kde leží to nejkrásnější místo na světě? Zajícův příběh vám možná napoví…

Zajícův domov se nachází na louce, kde má i spoustu přátel – králíky, medvěda, sovu či kachnu. Začne mu vrtat hlavou, jestli místo, kde žije, je právě tím nejkrásnějším na světě. Postupně se všech zvířat v okolí ptá. Co zjistí? 

 

 

Celou recenzi si můžete přečíst pod odkazem Nejkrásnější místo na světě. Zpracovala jsem ji pro portál Čteme české autory.


Máte doma některou z Horáčkových knížek? Jak se líbí Vašim dětem? Budu ráda, když napíšete. Pěkné počtení přeji. J

__________________________________________________________

Anotace:

Autor: Petr Horáček

Název: Nejkrásnější místo na světě

Žánr: literatura pro děti

Počet stran: 32

Vazba: pevná

Nakladatelství: Portál

Rok vydání: 2020

 ___________________________________________________________

O AUTOROVI:

Petr Horáček (*1967) – český výtvarník a celosvětově proslulý autor dětských knih žijící v Anglii. Ve škole se seznámil sAngličankou Claire, odstěhoval se do Anglie a po narození dcer s nimi zůstal doma, a tak se dostal do světa dětské literatury.

 


Hned za svá první leporela What Is Black and White a Strawberries Are Red získal ocenění Newcomer 2001. Dnes má na svém kontě přes čtyřicet leporel a obrázkových knih, snimiž sbírá ceny i dětská srdce napříč kontinenty. Na svou rodnou zemi nezanevřel a vydal i tady spoustu knih, především v nakladatelství PortálHusa Líza (2017); O myšce, která se nebála (2019), Papuchalk Petr (2013), Jak myška snědla měsíc (2020), ale i  v AlbatrosuModrý tučňák (2019), Počítání (listopad 2020).

 

Žádné komentáře:

Okomentovat